Astrid Oosenbrug

Astrid Oosenbrug

Programma

Geen data beschikbaar...

Over Astrid Oosenbrug

Astrid Oosenbrug (1968) is sinds 20 september 2012 lid van de Tweede Kamerfractie van de PvdA. Zij is woordvoerster op de portefeuilles ICT, Overheidsdienstverlening, Telecommunicatie, Privacy & Auteursrecht.

Voordat ze lid van de Tweede kamer werd heeft Astrid Oosenbrug bij een aantal organisaties en bedrijven, waaronder XS4All, als senior systeembeheerder gewerkt. Ook was zij gemeenteraadslid in Lansingerland en daarnaast actief in zowel het vrouwennetwerk als het homo-emancipatienetwerk binnen haar partij. Ook richtte ze in maart 2015 het netwerk informatiesamenleving op binnen haar eigen partij, om de aandacht voor een digitale landelijke infrastructuur die veilig en breed beschikbaar moet zijn niet mag verslappen na haar vertrek uit de Kamer.

Daarnaast heeft ze zich sterk ingezet om innovatie niet te remmen en ruimte te maken voor digitale vernieuwing. Zaken als responsible disclosure, ethisch hacken en digibewust zijn horen daar voor haar bij. Haar voortdurende inzet op gebied van de drie ‘opens’ (open source, open data en open standaarden) is algemeen bekend. Een goede balans tussen (big) data, privacy en burgerverantwoordelijkheid is een ander belangrijk aandachtspunt voor haar. Oosenbrug is tijdens het Nationaal Management & IT Symposium uitgeroepen tot Digital Leader of the Year 2017.”