Legian

Legian

Over Legian

Mastering ICT Complexity

Legian is al meer dan twintig jaar een onafhankelijke, 100% Nederlandse ICT Kennispartner, die organisaties adviseert en begeleidt bij vraagstukken en projecten op het snijvlak van ICT en organisatie. Al jaren behoort Legian tot de top 30 van financieel sterkste ICT-bedrijven in Nederland.

Met een team van 150 ICT Specialisten, Consultants en Projectmanagers hebben wij tot nu toe aan meer dan 400 organisaties in Nederland onze diensten verleend. Veelal organisaties die onderdeel uitmaken van de vitale infrastructuur van Nederland. Onze kracht is dat wij, door onze jarenlange ervaring en specialistische kennis, als geen ander in staat zijn om een advies te laten opvolgen door een goed werkende implementatie met als uitgangspunt dat het altijd beter kan.

De vakgebieden waarop wij excelleren zijn ICT Infrastructure, ICT Architecture, Cyber Security, Operational Excellence en Sourcing.

In de huidige tijd van snelle ICT-innovaties en een cultuur waarin alles online plaatsvindt worden organisaties steeds kwetsbaarder voor cyberhacks en datalekken. Cyber Security wordt hierdoor steeds meer een vast onderdeel van de strategie van organisaties. Een op de organisatiestrategie afgestemd- en uitgevoerd cybersecuritybeleid is een business enabler voor de continuïteit van de bedrijfsvoering. Maar ook bij het succesvol invoeren van nieuwe producten- en diensten en het behouden of vergroten van een betrouwbare reputatie richting klanten, partners, leveranciers en het publieke domein.

Legian biedt aan organisaties inzicht in hun securitysterktes en zwaktes en nemen maatregelen om hun weerbaarder te maken en te houden tegen allerlei vormen van cyberdreigingen en kwetsbaarheden. Hierbij nemen wij onderdelen mee als; IT Security, Information Security, Cloud Security, Mobile Device Security, Internet of Things Security (IoT) en Industrial Systems Security (ICS/SCADA), maar ook de relaties met andere werkgebieden (als privacy en business continuity management) of afdelingen binnen de organisatie.

De adviesdiensten die Legian biedt op het gebied van Cyber Security zijn onder meer: de implementatie van standaarden en frameworks, Risk Management, opstellen security en/ of privacybeleid, technische of organisatorische securitymaatregelen en business continuity en disaster recovery plannen. Daarnaast wordt een laagdrempelige audit geboden waarmee het Securitybeeld van een organisatie in kaart wordt gebracht.

Onze Consultants en Specialisten hebben jarenlange ervaring in het brede vakgebied van cybersecurity en ook diverse certificeringen in bezit, als: CISSP, CISSP-ISSAP, GICSP, CISM, CRISC, ISMP, BCMP, CEH, CIPP/E, CIPM, e.a.